6 Şubat 2014 Perşembe

Kore Dil Okuluna Kayıt Olma Aşamaları ~~

Yakında (Mart ayında ) Kore'ye gideceğim ve oradaki Yonsei Üniversitesindeki Korece Dil Kursuna başlayacağım. Kayıt işlemleri bitti ve dün 6 aylık vize başvurusunda bulundum . Umarım 1 hafta sonra vizemi almış olacağım :) 

Benim gibi Kore'deki Dil Okuluna gitmek isteyen arkadaşlar için bu yazıyı yazıyorum. Eğer sizinde böyle bir düşünceniz varsa yazacaklarım belki size bir fikir verebilir :)

Öncelikle şunu söylemeliyim , Kore'deki üniversitelerin hemen hepsinde Korece öğrenme ile ilgili bölüm var.
Ben Yonsei Üniversitesi Dil Okulunu seçtim.Diğer okullara göre biraz pahalı olsa da verdiği eğitimin iyi olduğunu duyduğum için  ve  bu okula sempatim olduğu için (nedenini ben de bilmiyorum) bu okulu seçtim.

Yonsei Üniversitesi Dil Okulu Web Adresi : 

https://www.yskli.com/_en/proc/p1.asp

Bütün detayları burada bulabilirsiniz ~~

Öncelikle "Online Application" kısmından kayıt oldum.İstedikleri soruları cevapladım , kişisel bilgiler, irtibat bilgileri, kaç dönem eğitim almak istediğim gibi sorular vardı.Bu soruları cevaplayıp kayıt olduktan sonra ilgili kişilere mail attım.Okula kayıt olmak istediğimi ve ne yapmam gerektiğini sordum.Hemen cevap verip ilgilendiler. Benden istedikleri belgeler, pasaport fotokopisi , en son mezun olduğum okulun diploması (Eğer diplomada ingilizce çeviri yoksa çevirisini yaptırmanız gerekiyor) ve banka hesap ekstreniz. Banka dolar hesabı olmalı ve bankada en az 5.000  USD olmalı. (Ben iki dönem için kayıt yaptırmak istediğim için bunu istemiş olabilirler, 1 dönem 10 hafta , 2 dönem gitmek isterseniz 6 aylık vize almanız gerekiyor) Ayrıca banka hesap ekstreniz ingilizce olmalı. Bu belgeleri e-mail olarak gönderiyorsunuz.Daha sonra size banka bilgilerini gönderiyorlar ve siz gerekli olan parayı hesaplarına gönderiyorsunuz.Parayı gönderdikten sonra size okul ile ilgili belgeleri  adresinize gönderiyorlar. Siz de bu belgelerle vize başvurusunda bulunuyorsunuz. 


Vize başvurusunda bulunurken Konsolosluktan randevu almanıza gerek yok. İnternetten indirebileceğiniz başvuru formunu doldurmanız gerekiyor. Konsolosluğa giderken bu form ile birlikte  , 3,5x4,5 ebatlarında güncel 1 resim, pasaport ve fotokopisi, en son mezun olduğunuz okulun diploması ve fotokopisi , uçak rezervasyonunuzun fotokopisini almanız yeterli. Bu evrakları teslim ettiğinizde sizin ne zaman gidip pasaportunuzu almanız gerektiğini söylüyorlar.

Şimdilik aklıma gelenler bunlar.Sormak istediğiniz başka sorunuz veya anlayamadığınız bir bölüm olursa (hızlı yazdığım için bazı detayları atlamış olabilirim) lütfen yorum yazınız ,en kısa zamanda cevaplamaya çalışırım.:) 




6 yorum:

  1. Merhabalar,bilgilendirme için çok teşekkürler. 2 dönemlik Korece eğitimi yonsei üniversitesinde ne kadar acaba?Bir de konaklamayı siz kendiniz mi buluyorsunuz yoksa okul aracı oluyor mu ? Şimdiden alakanız için teşekkürler=)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba , yanlış hatırlamıyorsam bir dönemlik ücret yaklaşık olarak 1.600 USD , okula bağlı yurtlarda kalabilirsiniz ama ücreti oldukça yüksek

      Sil
  2. merhabalar ben orada staj yapmak istiyorum fakat bizim okulla anlaşması yok bireysel olarak başvurmak istiyorum ne kadar kabul görülür? bir kaç iletişim adresi varsa sizden ricam verebilir misiniz? bu arada ben ebelik-hemşirelik okuyorum.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba , staj konusunda çok fazla bilgim yok malesef , verdiğim linkte detayları bulabilirsin , ayrıca irtibat bilgileri de var , mail atarsan en yakın zamanda sana dönüş yapacaklardır ( https://www.yskli.com/_en/proc/p1.asp )

      Sil
  3. merhaba toplamda ne kadar para gerekir dolar olarak size zahmet bi hesaplayabilirmisiniz. uçak bileti + vize ücreti + okul harcı konaklama ve orada 6 ay boyunca minimum harcanacak para öğrenebilirmiyim acaba. bende gitmeyi planlıyorum

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Merhaba ,aslında bu kişiye göre değişir, ama ortalama 15.000 TL civarı diyebilirim

      Sil